In de spotlight: ‘’Symphonic Intimacy’’

De muziekwereld is gigantisch. En hoewel wij vooral de popsongs voorbij horen komen, moeten we niet vergeten dat klassieke muziek enorm populair is. En dat er vandaag de dag nog steeds meesterlijke klassieke muziek wordt gemaakt. ”Symphonic Intimacy” is daar bewijs van.

Onlangs hadden wij het voorrecht om te genieten van een absoluut unieke opnamedag bij de Dutch Record Company. Daar nam de Ysaÿe Trio en Hanna Shybayeva een bijzonder stuk van Beethoven/Mahler op. Dit internationale trio verlegt voor zichzelf de grenzen en probeert wat normaal een orkest doet, met maar slechts vier instrumenten te spelen. Perfectionisme ten top: alles voor de perfecte take en de hoogst mogelijke audiokwaliteit. En het resultaat mag er wezen.

Geniet mee met het proces in deze making-of video van hun Beethoven/Mahler-album:

Deze video werd opgenomen in de aanloop van het Beethoven/Mahler concert in de Edesche Concertzaal. Bekend in Nederland is het trio ondertussen zeker. Z te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Meer weten over het Ysaÿe Trio? Check hun website: http://ysayetrio.com/about/

 

Follow me

Frank van Wijhe

Eigenaar van FormatF Productions en op elk vlak actief. Vind FormatF vooral mooi werk en leeft op bij elke kans om een verhaal te mogen vertellen. Contact opnemen? Dat kan altijd!
Mail naar frankvanwijhe[at]formatf.nl of bel naar 06 12 12 84 78
Follow me