Drie redenen waarom video goed is voor uw bedrijf

De drempel om een video voor uw bedrijf in te zetten lijkt groot. Als je adverteert met Google Adwords kun je alles meten: clicks, bezoekers & conversies. Maar bij een video is de waarde lastiger te meten. Dat maakt het lastiger om te weten of je in video wilt investeren. Hier drie redenen waarom video een waardevolle toevoeging is:

1: U neemt de kijker mee

De mens neemt ongeveer 20% op als we iets horen, 20% als we iets zien en 70% als we horen en zien tegelijk. Een video is het krachtigste middel om uw boodschap te communiceren. Of uw film nu wordt gebruikt op de website of tijdens presentaties: met een goede sfeervolle film creëert u een beleving voor de mensen die kijken. Ze worden meegenomen in mooie beelden en geloofwaardige verhalen van echte mensen. Met een doeltreffende video kunt u vertrouwen, symphatie, trots en binding bewerkstelligen.

2: Uw product of dienst gaat leven

In elke sector zijn er talloze concurrenten. Wat maakt jouw product anders? Een simpele zin met: ‘’dit is dé beste keuze voor boekhoudsoftware’’ leest men al gauw overheen. Iedereen claimt het beste product te hebben en u zult zich moeten onderscheiden van uw concurrentie.
Video is daarin anders. Video laat zien hoe & dat het product werkt. Video bewijst dat de klanten die een testimonia afgeven oprecht enthousiast zijn. Uw product gaat leven als men het kan zien en daarmee is video een uitermate krachtig middel voor uw marketing strategie.

3: Video is de toekomst

Uit een recente uitgebreide studie van Cisco blijkt dat video een steeds groter aandeel gaat krijgen in het internetgebruik. Ze voorspellen dat in 2019 maar liefst 80% van het wereldwijde internetverkeer video zal zijn. In 2014 was dat al een indrukwekkende 64% en de voorspelling ligt op een explosieve groei. Video is populair en dat doet ook wat met de kans op conversie. Videomarketinginsights.nl schrijft over videomarketing het volgende:

Verder blijkt dat bezoekers twee keer zo lang op een pagina blijven wanneer daarop een video aanwezig is. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue, die bij veel van zijn producten een korte review/ beoordelingsvideo maakt. Uit onderzoek blijkt dat deze video’s de kans op een aankoop doen verhogen met maar liefst 144%. Daarbij zegt 52% van de consumenten dat video hun meer vertrouwen geeft om een aankoop te doen.

Kortom:

Video kan het onderscheidende element zijn in uw marketing, waardoor mensen voor jou kiezen en niet voor die ander. Video op de website kan van bezoekers daadwerkelijk kopers maken. Uw bedrijf gaat leven en wordt benaderbaar. Het product bijna tastbaar. De drempel voor een offerte of meer informatie is weg en de stap naar de aankoop of afname van uw dienst dichterbij.

Contact

Eerste brainstorm gratis

Wilt u meer weten over wat video voor uw bedrijf kan doen? Bel of mail gerust!

Follow me

Frank van Wijhe

Eigenaar van FormatF Productions en op elk vlak actief. Vind FormatF vooral mooi werk en leeft op bij elke kans om een verhaal te mogen vertellen. Contact opnemen? Dat kan altijd!
Mail naar frankvanwijhe[at]formatf.nl of bel naar 06 12 12 84 78
Follow me