Beter goed gejat… de beste Wedding ideeën!

Wij hebben het voorrecht om bruiloften mee te maken van het aankleden tot en met het feest. Dat geeft ons een exclusief kijkje, waar we een hele hoop ideeën uit kunnen halen als we zelf ooit trouwen (met onze vriendinnen dan, niet met elkaar). En wat is betere plek voor inspiratie dan een bruiloft? Wij delen onze opgedane bruiloftskennis graag met jullie.

Spelletjesmiddag: het is jouw dag

‘’Het is écht jouw dag!’’ Hoe vaak hoor je deze zin wel niet in je voorbereidingen? Maar toch is er een waslijst aan verwachtingen en zelf ben je niet zo’n bruiloftsexpert… laat je niet verleiden tot het doen van alles ‘wat je hoort te doen’ op een bruiloft. Neem een voorbeeld aan Marthe & Martin, die gewoon een hoop spellen neer hebben gelegd, koffie & een pracht buitenlocatie hebben geregeld. Een mooie manier om gasten tevreden te houden (want er is koffie) en toch het net even anders te doen. Doe wat je leuk vindt en ga ervoor (Zelf ga ik proberen een lasergame in mijn dag te verweven).

Planning: Begin de dag relaxt

Een bruiloftsprogramma is vaak best druk. Nu zijn daar veel manieren voor om de druk er wat af te halen (bijvoorbeeld door het gemeentehuis op een andere dag te doen), maar Elnard & Elisabeth wisten precies wat ze moesten doen om de dag goed te starten: ’s ochtends met elkaar een bakje koffie drinken. Even stilstaan bij wat voor dag het is, gezellig kletsen & jezelf de tijd gunnen wakker te worden. Heerlijk.

”Laat je niet verleiden tot het doen van alles ‘wat je hoort te doen’ op een bruiloft.”

Fotoshoot: niet even tussendoor

Niet te vaak knipperen, want de dag is zo voorbij. Een van de manieren om langer te kunnen genieten van jullie dag is de fotoshoot (of video natuurlijk!). Neem de tijd voor de fotoshoot, oefen al wat poses (tip van Eddie en Sofie) en beslis al voor de bruiloft de verschillende locaties. Het laatste wat je wilt is gehaast op de foto’s komen te staan (of maar één van de locaties kunnen doen van alle locaties die je graag had gewild).

Geld: wat je wilt

Veel mensen hebben van die dure tv-bruiloften in hun hoofd als ze hun dag aan het regelen zijn. Maar bedenk even wie er komen: zit er echt iemand tussen die gaat zeuren dat het allemaal wel wat duurder had gemogen? Tenzij je een maffiafamilie bent, hoef je op een bruiloft niet met geld te gaan smijten om status te verkrijgen. Denk eerder aan hoe leuk jij je eigen bruiloft gaat vinden als je naar de planning kijkt. Bespaar op uitgebreide hapjes ’s middags, zodat je toch de ijskar kan huren om 4 uur. Of toch geen tiara, maar een roofvogelshow. Zolang je maar zeker weet dat je het doet omdat het bij jullie als stel past.

Zo maar even enkele inspiratie die we hebben opgedaan uit alle bruiloften die we hebben mogen filmen. Heb jij nog tips of tricks? Laat het weten! Wil je meer weten over bruiloftsvideo’s? Bekijk onze bruiloftspagina of neem direct contact op.

Follow me

Frank van Wijhe

Eigenaar van FormatF Productions en op elk vlak actief. Vind FormatF vooral mooi werk en leeft op bij elke kans om een verhaal te mogen vertellen. Contact opnemen? Dat kan altijd!
Mail naar frankvanwijhe[at]formatf.nl of bel naar 06 12 12 84 78
Follow me